Veelgestelde vragen

Komen de kleuren van de producten in de webwinkel altijd overeen met de geleverde producten?

Een foto die je op het scherm bekijkt kan er een beetje anders uitzien dan het product zelf. Dat hangt onder meer af van je schermtype en van je beeldscherminstellingen. Maar zelfs op het beste scherm ziet een foto er een beetje anders uit dan bijvoorbeeld een afdruk of het product zelf. Indien je vragen hebt hierover of je wil weten of dat groen truitje en dat geel shortje bij elkaar passen, aarzel dan niet om ons te contacteren.

De prijzen van onze kleding en accessoires?

We trachten onze productinformatie altijd zo volledig en juist mogelijk weer te geven. Onze prijzen zijn inclusief btw en exclusief verzendingskosten.

Zijn de vermelde afmetingen altijd exact?

Veel van onze producten zijn handgemaakt en zijn dus uniek. Afmetingen kunnen hierdoor lichtjes afwijken.

Hoe vind ik de juiste kledingmaat?

Zie maattabel.

Kan ik de producten ergens bekijken?

Op onze site kan je alle artikelen gedetailleerd bekijken. Momenteel hebben we geen showroom.

Wat als een product niet in voorraad is?

Op elke productpagina kan je zien of het product beschikbaar is. De meeste van onze producten hebben we in voorraad en kunnen we onmiddellijk leveren. Is onze voorraad tijdelijk uitgeput, dan kunnen we je per e-mail laten weten wanneer je het al/niet opnieuw kan bestellen. Sommige producten kan je alleen op speciale bestelling krijgen. Hou dan rekening met een langere levertijd. Mail ons gerust als je een vraag hebt over de voorraad van een bepaald product, info@littlefashionaddict.com.

Wat met producten die enkel op bestelling geleverd worden?

Speciale producten kan je bij ons kopen op bestelling. De gemiddelde levertijd is dan twee tot vier weken. Let wel: als je samen met je speciale bestelling ook artikelen kocht die op voorraad zijn, wachten we tot alle artikelen binnen zijn om te leveren. Wil je toch al eerder de beschikbare artikelen? Geen probleem, laat het ons weten en wij sturen ze op. Hou er dan wel rekening mee dat je tweemaal transportkosten zal betalen.

Je bestelling cadeau doen?

Wil je je bestelling cadeau doen? Dan kan dit! Je geeft als leveradres het adres in van diegene waar het cadeautje naartoe gestuurd mag worden. Je kan bij het bestellen aanvinken dat je jouw bestelling als cadeautje wil verzenden. Voor een meerkost van 1 euro zorgen wij voor een mooie verpakking en een kaartje waarop we jouw naam vermelden. Wil je graag een cadeautje schenken, maar laat je de keuze van de spulletjes liever aan de gelukkige zelf over? Dan is een cadeaubon een ideale oplossing.

Een cadeaubon schenken?

 Bij littlefashionaddict kan je cadeaubonnen met verschillende bedragen euro aankopen. Je kan dus kiezen uit verschillende mogelijkheden en die ook onderling combineren. Meerdere cadeaubonnen tegelijkertijd kopen is dus geen enkel probleem. Vermeld bij de opmerkingen steeds of je één grote bon wil van bv 100 EUR of 2 bonnen van 50 EUR. Het bedrag van de bon moet immers in 1 keer gebruikt worden.

Wil je graag dat wij de bon opsturen? Geen probleem: wij maken er een mooi pakketje van en versturen het ook onmiddellijk naar de gelukkige, als je dat wenst!

Cadeaubonnen kunnen zowel per post  als digitaal worden verstuurd en hiervoor rekenen wij geen verzendkost aan.

Een cadeaubon of kortingsbon gebruiken?

Op elke cadeaubon kan je een code vinden die je kan invullen in het speciale vakje “kortingscode” bij het afhandelen van je bestelling. Vergeet niet deze code meteen te bevestigen zodat je bon meteen wordt verrekend. Voor speciale actie met een kortingscode ga je op dezelfde wijze tewerk.

Kortingen of cadeaubonnen zijn slechts eenmaal te gebruiken, kunnen niet gesplitst worden en zijn niet cumuleerbaar met andere acties, kortingen of cadeaubonnen. De cadeaubon moet ook meteen in zijn gehele waarde worden opgenomen, eventuele overschotten kunnen niet worden uitgekeerd.

Waarom moet ik mij eerst registreren?

U hoeft zich niet te registeren en kan gerust als eenmalige klant kopen. Als je voor de eerste keer een bestelling ingeeft, vragen we je persoonlijke gegevens zodat we je bestelling aan de juiste persoon en op het juiste adres kunnen leveren. Bij elke volgende bestelling die je plaatst is het voldoende om je e-mailadres en wachtwoord op te geven. Je kan deze uiteraard steeds aanpassen. Je kan steeds een persoonlijk dossier/account aanmaken of in te loggen met de gegevens die je hebt opgegeven.

Wat als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

Indien je je wachtwoord vergeten bent, kan je bij het afrekenen klikken op ‘wachtwoord vergeten’, je krijgt dan van ons direct een mailtje met een nieuw wachtwoord.

Hulp nodig?

Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9h tot 17h30 op 0032(0) 475 488 099 of per mail, info@littlefashionaddict.com

 

 

Back To Top

Een moment geduld a.u.b...